Let op: alle Restauratiefjes verplaatst naar 2021

Restauratiefjes

Vanwege de Corona ontwikkelingen hebben wij helaas alle Restauratiefjes geannuleerd. De items in het voorjaar kunnen niet doorgaan en in het najaar ligt onze focus hopelijk weer op patiëntenbehandeling. De programmering schuiven we door naar 2021.

AANMELDEN

 

Restauratief van 14 april is vanwege de ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus geannuleerd. In het najaar wordt deze opnieuw geprogrammeerd.

 

Creëer het juiste verwachtingspatroon bij uw patiënt

Door het gebruikt van digitale opwastechnieken en digitale articulatoren voorziet u in een behandeling die voorspelbaar én visualiseerbaar is voor uw patiënt. Hierdoor vergemakkelijkt u de communicatie met de patiënt en creëert u een juist verwachtingspatroon. Tevens kan door gebruik te maken van een pasfase in de mond een voorspelbare en minimaal invasieve preparatie gemaakt worden. Tijdens deze presentatie zal Patrick Oosterwijk ingaan op deze vorm van diagnostiek, de preparatievormen die goed passen bij het digitale proces, de te gebruiken materialen en het cementeren hiervan.


Spreker Patrick Oosterwijk

Patrick Oosterwijk is tandtechnicus sinds 1985 en tot 2012 tevens eigenaar van een allround tandtechnisch laboratorium met vestigingen in Utrecht, Amersfoort en in het ACTA.

Sinds 2012 is hij als Director Scientific Relations / Training and Education voor Modern Dental – Elysee Dental verantwoordelijk voor de kennisoverdracht van tandtechnische oplossingen en processen richting tandartsen en tandtechnici en onderhoudt hij de zakelijke relaties met diverse tandheelkunde universiteiten, waaronder het UMCG – Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorg, alwaar Elysee Dental het techniekwerk voor studenten en staf verzorgd. Vanuit deze positie is hij tevens verantwoordelijk voor kennisoverdracht richting de studenten van de tandheelkundige opleiding.

Naast het geven van lezingen over uiteenlopende onderwerpen voor o.a. de NVVRT en diverse andere wetenschappelijke verenigingen, verzorgt Patrick tevens de lezingen voor de laboratoriumgroep van Modern Dental in diverse landen in Europa.

Door de dynamische ontwikkelingen in diverse technieken en processen en een juiste implementatie van deze ontwikkelingen binnen tandartspraktijken en laboratoria is er een duidelijke focus op het faciliteren van een hoog aanbod van bij-, en nascholingen waar vele tandheelkundige professionals gebruik van maken.

Datum, locatie en tijdstip: dinsdag 19 mei 2020 – Van der Valk Breukelen – 20.00 uur

Kleurbepalen met Matisse

Altijd al willen weten waarom kronen te grijs zijn en/of niet de juiste kleur hebben? Hoeveel een tand beslepen moet worden wanneer deze zwaar verkleurd is? Welke materialen je moet kiezen?

In deze presentatie worden onder meer deze vragen beantwoord. Tevens wordt de kleur van de natuurlijke tand wetenschappelijk benaderd en met een 3D reconstructiemethode nagebootst. Daarbij wordt gebruik gemaakt van MATISSE, een software die de klein van tandem automatics bepaald en keramiekrecepten voorschrijft die ervoor zorgdraagt dat de kronen in de juiste kleur worden vervaardigd.

Spreker Marwat Awdaljan

Marat Awdaljan is een dental keramist geboren in 1988 in Tbilisi, Georgië met Armeense ouders. In 1993 kwam zijn familie naar Nederland alwaar hij opgroeide. Tijdens de afronding van zijn studie aan de IVT in 2010, ontving hij de beste scriptieprijs voor zijn werk over psychology in dental technology, genaamd ‘Key to the Future’.

Op 21 jarige leeftijd kreeg hij de titel ‘Specialist kroon- en brugwerk’ en begon met werken in dental laboratorium ‘Natuurlijk! Tandtechniek’ in Veenendaal. In 2012 rondde hij zijn opleiding Clinical Dental technician af en een jaar later werd hij manager en mede-eigenaar van het laboratorium. Deze positie bekleedt hij tot op de dag van vandaag.

Sinds 2011 is hij de grondlegger van een ambitieus project, waarbij hij de wereld rondreist om Masters in Dentistry te ontmoeten en te interviewen en antwoorden te vinden op de vragen en problemen die er binnen de tandheelkunde en -techniek bestaan. Zijn interviews zijn gepubliceerd in het wereldbekende Labline magazine en in het Tandtechnisch magazine. Momenteel houdt hij zich bezig met baanbrekend onderzoek naar wetenschappelijk onderbouwde keuzemethoden van keramiekpoeders. Hierbij heeft Marat inmiddels een applicatie ontwikkeld genaamd MATISSE, waarmee sneller en beter, natuurgetrouwe resultaten worden bereikt.

Datum, locatie en tijdstip: dinsdag 22 september – Van der Valk Breukelen – 20.00 uur

Analoog VS Digitaal : elk facet doorgelicht

Waar het digitale verhaal al vele jaren sterk ingeburgerd lijkt in de dentaal technische wereld, kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat de Belgische tandarts wat achterop hinkt binnen dit verhaal. Met zijn nieuwe presentatie gaat Alexander Declerck mee op zoek naar verklaringen voor deze terughoudendheid en probeert hij zo de brug te maken van analoog naar digitaal. Deze zoektocht wordt gepresenteerd aan de hand van klinische cases waarbij zowel de analoge als digitale stappen van het behandeltraject aan elkaar getoetst worden. In alle eerlijkheid worden de feiten uitgevoerd, gepresenteerd en bediscussieerd met als doel de toehoorder te informeren en te motiveren om de juiste keuzes te maken binnen zijn eigen professionele traject.

Spreker Alexander de Clerck
CV Alexander de Clerck

Datum, locatie en tijdstip: dinsdag 17 november – Van der Valk Breukelen – 20.00 uur

Terugkom- en informatiedag

De NVVRT organiseert op vrijdag 8 mei 2020 een terugkomdag en inspiratie bijeenkomst voor RT-ers in opleiding en voor RT-geïnteresseerden.

De doelstelling van de bijeenkomst is:

  1. samenbrengen van RT-ers in opleiding, coaches en geïnteresseerden en het delen van ervaringen,
  2. suggesties verzamelen voor aanpassing en verbetering van de opleiding en de faciliterende rol van de NVVRT,
  3. verzamelen van cursussen, die passen binnen de opleiding,
  4. leren van elkaar.

Programma
De bijeenkomst start om 13.00 uur in Hotel Van der Valk Utrecht met een workshop ‘overtuigend presenteren; van jezelf tot een behandelcasus’ die wordt gegeven door Anne Spies.
Na een korte pauze zal Daan van Oort een workshop houden over ‘introductie orale fotografie; tips and tricks’. Daarna gaan we met elkaar aan de praat over hoe de opleiding nu verloopt, wat anders kan en wat we zeker moeten borgen. De bijeenkomst sluiten we rond 18.00 uur af met een borrel.

De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 95,– per persoon.

Aanmelden
Stuur een email naar info@nvvrt.com

Datum, locatie en tijdstip: vrijdag 8 mei – Van der Valk Utrecht – 13.00 uur

Workshop om eenvoudig mooie foto’s te maken voor uw documentatie – Daan van Oort

De workshop portretfotografie in de tandartspraktijk is bedoeld voor tandartsen die met studiolampen in de praktijk op een professionele manier portretfoto’s willen maken. Leer wat nodig is om eenvoudig mooie foto’s te maken voor uw documentatie.

Onderwerpen die o.a. worden behandeld:

  • Hoeveel ruimte heb je nodig
  • Welke flitsers passen bij de ruimte
  • Welke lichtvormers zijn er
  • Hoe richt ik een studio in
  • Waar zet ik de flitslampen neer

Data:
28 maart 2020 van 09.00 – 17.00 uur
30 mei 2020 van 09.00 – 17.00 uur
7 november 2020 van 09.00 – 17.00 uur

Kosten: € 550, incl. gebruik van studiolampen, camera’s, lunch, koffie en thee.

Meer informatie: brochure Portretfotografie in de tandartspraktijk Daan van Oort

Aanmelden: www.reconstructieve-tandeelkunde.nl