Erkenning EPA prosthodontist

In oktober 2009 heeft de EPA een erkenning voor het specialisme Prothetische en Restauratieve Tandheelkunde in het leven geroepen. Dit betekent, dat alle NVVRT-leden hun aanvraag om hiervoor erkend te worden per 1 januari 2010 bij de EPA kunnen indienen. 

Wanneer u daarvoor in aanmerking denkt te komen kunt u een aanvraag doen bij de EPA voor erkenning als specialist Prothetische en Restauratieve Tandheelkunde.

Wanneer komt u in aanmerking voor deze erkenning?
U dient voldoende cursussen, trainingen en opleidingen gevolgd te hebben betreffende de prothetische en restauratieve tandheelkunde. Het geven van lezingen over en het reeds op verwijzing behandelen van ernstig gemutileerde patiënten is een pré. Denk er aan, de opleiding tot Prosthodontist duurt in Zwitserland 4 jaar.

De aanvraagprocedure in stappen.
Let op alle formulieren dienen in het Engels ingevuld te worden. 
  1. Ga naar de volgende website: www.epadental.org en klik links op de "Specialisation Application” aan de linkerkant. 
  2. Op de site waar u nu terecht komt staan een viertal documenten; "EPA Specialisation Background, Recognition of Specialisation, Guidance on Completing form en uiteindelijk het APPLICATION FORM.”
  3. Lees de eerste 3 documenten aandachtig door voordat u aan de "Application Form” begint.
  4. U kunt het "Application Form” invullen en samen met uw CV mailen naar de secretaris van de EPA dr. Richard Welfare, e-mail richard.welfare@uclh.nhs.uk
  5. U dient de administratiekosten van € 150,- te betalen. Zoals u op de site kunt zien kan dit met PayPal of met creditcard.
  6. Vervolgens volgt de schriftelijke sollicitatie. Wat u moet doen is afhankelijk van in welke groep u valt. De meeste van u vallen waarschijnlijk in groep 2 of 3. Een verduidelijking hiervan staat in de documenten die u bij stap 2 heeft kunnen lezen.
  7. Wanneer de examencommissie van de EPA u positief beoordeeld heeft volgt een EPA erkenning.
  8. Zorg dat u een kopie van deze erkenning naar ons toe stuurt zodat we u ook in ons register kunnen opnemen en u kunnen aankondigen in onze ‘Knoop in je Boor’.