DAGELIJKS DIGITAAL?!

DAGELIJKS DIGITAAL?!

Wij nodigen u van harte uit voor het jaarlijkse congres van de Nederlands Vlaamse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde (NVVRT) op vrijdag 10 januari 2020 in Hotel Van der Valk in Utrecht.

We kunnen er niet meer omheen: ook in de dagelijkse tandheelkundepraktijk heeft digitalisering stevig voet aan de grond gezet. Heeft u behoefte aan meer kennis op dit gebied? En tips & tricks die u direct kunt gebruiken in uw eigen praktijk? Dan is dit congres ‘the place to be’.

Onder de bezielende leiding van moderator Alwin van Daelen, restauratief tandarts, zullen drie topsprekers, ieder op hun gebied, een boeiende lezing houden over het congresonderwerp ‘Dagelijks Digitaal?!’
De aftrap wordt gemaakt door Dr. Joerd van der Meer, die zijn lezing de titel ‘Allemaal naar volledig digitaal’ heeft gegeven. Aansluitend zal Pedram Pooryousefi vanuit de tandtechniek zijn licht laten schijnen over ontwikkelingen waar u niet omheen kunt.

In de middag is het podium helemaal voor Prof. Dr. Daniël Edelhoff. Hij is zeker geen onbekende voor de NVVRT en wij zijn dan ook erg blij, dat hij ons weer een dagdeel op sleeptouw wil nemen met een lezing, getiteld ‘CAD/CAM-Polymers as Innovative Pre-treatment Option for Complex Rehabilitations’.

Op donderdag 9 januari 2020 bent u ook van harte welkom op het Restauratief Pre-Symposium. Tijdens die bijeenkomst zullen drie Restauratief Tandartsen (of in opleiding daarvoor) ieder een interessante restauratieve casus behandelen. De sfeer van die bijeenkomst is kleinschalig, praktisch, boeiend, interactief en informeel. Ook hier wordt uw aanwezigheid zeer op prijs gesteld.

AANMELDEN

Congresprogramma vrijdag 10 januari 2020

08.00 – 09.00    Ontvangst en registratie Congres

08.15                  Algemene Leden Vergadering

09.00 – 09.15     Opening door de voorzitter van de NVVRT Joris Peeters
                          Moderator: Alwin van Daelen

09.15 – 10.45     Lezing Dr. Joerd van der Meer Allemaal naar volledig digitaal’

10.45 – 11.15     Koffiepauze

11.15 – 12.15     Pedram Pooryousefi   ‘The potential of merging digital with
analog workflow

12.15 – 13.30     Lunchpauze

13.30 – 13.45     NVVRT-zaken

13.45 – 14.00     Florentijn Mallant, winnaar NVVRT Scriptieprijs 2019
                          Presentatie scriptie ‘Beetverhoging middels CAD/CAM indirecte
composiet restauraties’

14.00 – 15.30     Prof. Dr. Daniël Edelhoff
CAD/CAM-Polymers as Innovative Pre-treatment Option for Complex Rehabilitations’

15.30 – 16.00     Theepauze

16.00 – 17.15     Prof. Dr. Daniël Edelhoff, vervolg lezing

17.15 – 18.30     Afsluitende borrel

Restauratief Pre-Symposium donderdag 9 januari 2020

15.30 – 16.00     Inloop en ontvangst met thee en koffie

16.00 – 16.45     Rolf Meijer casus ‘Patiënt met een diepe beet, slijtage en een esthetische wens …’

17.00 – 17.45     Juliëtte Gimbrère casus ‘Gestructureerde risicoanalyse & behandelingsplanning vanuit reconstructief
oogpunt’

17.45 – 18.15     Break met snacks

18.15 – 19.00     Claudia Bindels casus ‘een kwestie van doorbijten …?’

Dr. Joerd van der Meer

‘Allemaal naar volledig digitaal’
Kort na de introductie van intra-orale scanners en het frezen van volledig keramische werkstukken, begonnen de eerste “pioniers” te werken met een digitale workflow. Maar in die periode liepen we allemaal aan tegen de beperkingen van de digitale mogelijkheden. Het scannen was in vergelijking met het traditionele afdrukken lastig en de apparatuur niet altijd gebruikersvriendelijk. En dit was voor veel collega’s een reden om “nog even te wachten” met digitaal gaan. Maar het omslagpunt is inmiddels bereikt en de nieuwste generatie scanners zijn bijzonder gebruikersvriendelijk en sneller dat traditionele afdrukmaterialen. Maar ook aan de kant van de digitale productie is het omslagpunt bereikt. Zo kunnen we met de nieuwste (betaalbare) 3D printers binnen een paar minuten een kroon printen van een biocompatibel materiaal. En nu de verschillende onderdelen van de digitale workflow compleet zijn, is het kantelpunt bereikt en zullen we in korte tijd overschakelen naar digitaal werken in bijna alle aspecten van ons werk. In deze presentatie zal een overzicht worden gegeven van wat er op dit moment aan digitale mogelijkheden in de dagelijkse praktijk kan worden toegepast. Ook wordt aangegeven wat de nieuwste technologie is die voor ons beschikbaar is en wat dat voor nieuwe mogelijkheden zal gaan bieden in ons werk.

Joerd van der Meer deed in 1989 tandartsexamen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Na de militaire dienst als tandarts bij de Koninklijke Marine, werkte hij enkele jaren in een groepspraktijk in Drenthe.  In 1996 begon hij als docent voor de disciplinegroep Tandheelkunde/Mondhygiëne van de RuG. Vanaf 1998 tot januari 2002 was hij werkzaam als docent en onderzoeker bij de afdeling “Endodontologie” van de KUN onder leiding van dr. Werner Willemsen. Sinds 1998 heeft hij een verwijspraktijk voor endodontologie gedurende 2 dagen in de week. Sinds januari 2002 parttime werkzaam bij het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar hij in 2016 is gepromoveerd op 3D technologie en digitale workflows. Tevens is hij sinds 2009 “Honorary Research Associate” bij het “University College of London Eastman Dental Institute”.

Pedram Pooryousefi 

The potential of merging digital with analog workflow

Wat is de potentie van een digitale workflow in combinatie met analoge handelingen. Hoe vinden we handvatten binnen een snelgroeiende digitale industrie? Hoe kunnen we zorgen dat de patiënt, de tandarts en de tandtechnicus de voordelen van digitale hulpmiddelen benut zonder een compromis te leveren in de kwaliteit?

Vandaag lopen we alle stappen in het tandtechnisch laboratorium langs, van digitale foto’s naar digitale mockup. (Naast alle mooie technische mogelijkheden die zich daartussenin bevinden.)

Prof. Dr. Daniël Edelhoff

‘CAD/CAM-Polymers as Innovative Pre-treatment Option for Complex Rehabilitations’
Digital technologies offer access to more diagnostic information and enable a higher predictability. With the transfer into monolithic polymer materials innovative options for the clinical evaluation of esthetics and function are available. CAD/CAM-fabricated bi-maxillary splints allow to exploring the final treatment goal in reversible test drives. Based on removability of the splints, surgical, periodontal, and restorative pre-treatments can be integrated in this period. The transfer into definitive restorations can be divided into multiple treatment steps minimizing risk factors of complex rehabilitations.

Daniel Edelhoff is currently Director and Chair at the Department of Prosthetic Dentistry at the Ludwig-Maximilians-University in Munich. He is board certified Specialist in Prosthodontics and member of the advisory board of the German Society of Prosthodontics and Biomaterials, Associate Member of the American Academy of Esthetic Dentistry (AAED) and International College of Dentists (ICD), as well as Scientific Chairman of the 8th World Congress of the International Federation of Esthetic Dentistry (IFED) 2013 in Munich. Daniel Edelhoff received 2011/2012/2013 three awards “Best Teacher” by the dental students of the Ludwig-Maximilians-University and the Bavarian Association of Dentists. Since 2014 he is Active Member of the European Academy of Esthetic Dentistry (EAED) as well as Associate Editor of the multidisciplinary international research journal Clinical Oral Investigations. Since 2016 he is the President of the German Association of Dental Technology (ADT). 2019 he became study dean at Ludwig-Maximilians-University.

Kosten en inschrijving

Congres 10 januari 2020 Pre-symposium 9 januari 2020 en congres 10 januari 2020
NVVRT-leden* € 395,-** € 495,-**
Niet-NVVRT-leden* € 450,-** € 550,-**
Studenten € 75,- € 125,-
Team (min. 4 personen) Prijs op aanvraag via info@nvvrt.com

* Tandartsen en tandtechnici.

**Bij inschrijving voor 15 november a.s. wordt een vroegboekkorting van € 50,- op het genoemde bedrag in mindering gebracht.

Annulering van de inschrijving dient per e-mail (info@nvvrt.com)  te geschieden.
De algemene- en annuleringsvoorwaarden zijn op deze inschrijvingen van toepassing en kunt u vinden op www.nvvrt.com

Locatie en bereikbaarheid

Hotel van der Valk Utrecht
Winthontlaan 4

UTRECHT

Het hotel ligt direct aan de A12 en ter plaatse kunt u gratis parkeren in de grote parkeergarage van het hotel.

Verschillende buslijnen (63, 65, 66, 74 en 77) en sneltrams (60 en 61) brengen u binnen 10 minuten vanaf het Centraal Station Utrecht naar Hotel Van der Valk.

Congresbureau NVVRT

Paul Burger
Korhoenlaan 5
3136 ST VLAARDINGEN
T (010) 3000 170
M 06 22 94 72 31
E info@nvvrt.com